Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Θεματικό Πάρκο Πούσκιν ετοιμάζεται στην Αγ.Πετρούπολη


Το παραμυθένιο σύμπαν του εμβληματικού Ρώσου συγγραφέα θα ζωντανέψει σε ένα τεράστιο νέο πάρκο.
Η Αγία Πετρούπολη πρόκειται να ανοίξει ένα τεράστιο, συναρπαστικό θεματικό πάρκο που θα ζωντανέψει τα παραμύθια και τα ποιήματα του Ρώσου συγγραφέα Alexander Pushkin το 2023.

Θεωρούμενος ως ο ιδρυτής της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, ο Πούσκιν έγραψε μερικά από τα πιο διάσημα παραμύθια και επικά ποιήματα της Ρωσίας και παρέμεινε δημοφιλής μέχρι τη σοβιετική εποχή και μέχρι σήμερα.

Η ολλανδική εταιρεία σχεδιασμού Jora Vision θα χρησιμοποιήσει τα έργα του Pushkin ως έμπνευση για το πάρκο Lukomorye,17.000 τετραγωνικών μέτρων, που πήρε το όνομά του από τη μυθική σλαβική γη στην οποία διαδραματίζονται τα παραμύθια του Pushkin.

«Αγαπάμε τις μοναδικές και ουσιαστικές ιστορίες, και είμαστε ενθουσιασμένοι για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων μας για να φέρουμε αυτές τις τοπικές ιστορίες για τη ζωή σε ένα ακροατήριο που δεν είναι ακόμη πολύ εξοικειωμένοι με την έννοια των θεματικών πάρκων και των συναρπαστικών θεαμάτων,»  είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jan Maarten de Raad  της Jora Vision  σε ένα δελτίο τύπου την Τρίτη.

Το θεματικό πάρκο θα αποτελείται από τρεις ζώνες - ένα παλάτι, μια πόλη και ένα λιμάνι - το καθένα βασισμένο στα  φανταστικά μέρη από τις ιστορίες του Πούσκιν. Το πάρκο θα διαθέτει επίσης μια λίμνη κύκνων, ένα παραμυθένιο δάσος και μια «yarmarka», τη  ρωσική λαϊκή αγορά. 

Τον Ιούνιο του 2019, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  ανέφεραν ότι  το κόστος κατασκευής του πάρκου ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο ρούβλια (16,2 εκατομμύρια δολάρια). 
Το διαδραστικό πάρκο, το οποίο θα κατοικείται από ηθοποιούς που παίζουν διάσημους ήρωες από τις ιστορίες του Πούσκιν, θα φιλοξενεί καρναβάλια, παραστάσεις και σεμινάρια. Ενώ το πάρκο βρίσκεται ακόμη στο εννοιολογικό του στάδιο, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν να μάθουν για τη ζωή του Πούσκιν με μια «εντυπωσιακή εμπειρία περιήγησης», λέει η Jora Vision.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου