Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Τι είναι το Λίμερικ;

national limerick day

https://www.republicworld.com/lifestyle/festivals/national-limerick-day-know-more-about-its-history-significance.html

Η Εθνική Ημέρα του Λίμερικ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου. Η Εθνική Ημέρα του Λίμερικ γιορτάζει τα γενέθλια του Άγγλου καλλιτέχνη, εικονογράφου, συγγραφέα και ποιητή Έντουαρντ Ληρ που γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1812. Ο Έντουαρντ Ληρ είναι ευρέως γνωστός για το χωρίς λογική στυλ γραφής του στη ποίηση, πεζογραφία και λίμερικ. Η Εθνική Ημέρα Λίμερικ γιορτάζει επίσης το ποίημα Λίμερικ. Τα ποιήματα Λίμερικ διαδόθηκαν από το Βιβλίο της Ανοησίας του  Έντουαρντ Ληρ  το έτος 1846.

Τι είναι το Λίμερικ;

Το Limerick είναι βασικά γνωστό ως ένα πολύ σύντομο χιουμοριστικό ανόητο ποίημα. Υπάρχουν ως επί το πλείστον πέντε στίχοι σε ένα λίμερικ. Οι πρώτοι δύο κάνουν ομοιοκαταληξία  με τον πέμπτο και ο τρίτος και  τέταρτος κάνουν ομοιοκαταληξία  μαζί. Τα limericks έχουν ένα συγκεκριμένο ρυθμό που περιγράφεται επίσημα ως ανάπαιστος τρίμετρος. 

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Λίμερικ

Η Εθνική Ημέρα Λίμερικ γιορτάζει τα γενέθλια του Έντουαρντ Ληρ. Ο Άγγλος καλλιτέχνης τιμάται για τη συμβολή του στον κόσμο της τέχνης. Ο κύριος λόγος για τον εορτασμό της Ημέρας του Λίμερικ είναι να θυμόμαστε τα απίστευτα έργα του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η ημέρα του Λίμερικ επικεντρώνεται στον εορτασμό των ποιημάτων Λίμερικ που ο Έντουαρντ Ληρ διέδωσε με το Βιβλίο της Ανοησίας στην ηλικία των 34 ετών. Η Ημέρα του Λίμερικ έχει να κάνει με την εκτίμηση των όμορφων αγγλικών ποιημάτων του Έντουαρντ Ληρ . 

Σημασία της Εθνικής Ημέρας Λίμερικ

Το στιλ γραφής των limericks λέγεται ότι είναι μια εξαιρετική εισαγωγή στην ιδέα της ποίησης για τα παιδιά. Η Εθνική Ημέρα Λίμερικ βοηθά στη διατήρηση της επίγνωσης αυτού του ύφους ποιημάτων 

Εορτασμός Εθνικής Ημέρας Λίμερικ

Ένας ιδανικός τρόπος για να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα θα ήταν να ξοδέψουμε λίγο χρόνο μαθαίνοντας περισσότερα για τα limericks και την ποίηση γενικά. Η Εθνική Ημέρα Λίμερικ μπορεί να γιορταστεί αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον Έντουαρντ Ληρ και στα φανταστικά του λίμερικ. Μερικοί άνθρωποι γράφουν τα δικά τους λίμερικ αυτήν την ημέρα. 

Μερικά λίμερικ του Edward Lear (στα αγγλικά)

There was a Young Lady

There was a Young Lady whose chin
Resembled the point of a pin;
So she had it made sharp, and
purchased a harp,
And played several tunes with her chin

There was an Old Man with a beard,
Who said, ‘It is just as I feared!
Two Owls and a Hen,
Four Larks and a Wren, 
Have all built their nests in my beard!’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου