Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Διεθνές φεστιβάλ Νομάδων στο Μαρόκο

Μουσική γλεντζέδες μαζεύονται στο Μαρόκο για το Διεθνές Φεστιβάλ Nomads

africanews

Λάτρεις της μουσικής συγκεντρώθηκαν στο M'Hamid El Ghizlane,στο Μαρόκο για το Διεθνές Φεστιβάλ Νομάδων την περασμένη Πέμπτη.

Ο κιθαρίστας από τον Νίγηρα  Goumour Almoctar,με το  ψευδώνυμο Bombino ήταν ένας από τους  μεγαλύτερους κράχτες. Ο Τουαρέγκ καλλιτέχνης υπερηφανεύεται ότι  παράγει  τους ήχους των νομάδων Τουαρέγκ του Νίγηρα. Η φήμη του εκτοξεύτηκε  πάνω από δέκα χρόνια πριν.

Ο Almoctar είπε, «μέσα από την κιθάρα, μπορούμε να εκφράσουμε τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις», προσθέτοντας ότι η μουσική του, είναι φυσική γι' αυτόν, καθώς ήταν κάτι με το οποίο είχε μεγαλώσει".
Η μπάντα από το Μάλι , Terakaft διασκέδασε το κοινό της με τραγούδια για τη ζωή στη μοναξιά της ερήμου.

Ο ηγέτης της μπάντας, Sanou Ag Ahmed δήλωσε ότι αν και η μουσική τους είναι μια σύγχρονη εκδοχή της ουσιαστικά παραδοσιακής μουσικής, τα τραγούδια απηχούν σε όλους τους ανθρώπους, επειδή, "υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τους στίχους μας, αλλά μπορούν να κατανοήσουν τη μουσική μας."

Το τριήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Νομάδων, τώρα στο 14ο έτος του, έχει ως στόχο να διατηρήσει τη μουσική, τα έθιμα και τις παραδόσεις των διάφορων νομαδικών φυλών της περιοχής που είναι  διασκορπισμένοι σε όλη την απέραντη έρημο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου