Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Επικίνδυνη ποίηση στην Τουρκία-Απαγορεύτηκε ποίημα του Selahattin Demirtaş

9411686_orig.jpg

aranews
Η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε ένα ποίημα γραμμένο από τον Selahattin Demirtaş, συν-πρόεδρο του φιλο-κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των  Λαών (HDP).

«Η καταστολή της κυβέρνησης Ερντογάν-ΑΚΡ στο HDP έχει φτάσει στο επίπεδο της απόλυτης τρέλας. Στις 2 Μαΐου, η αστυνομία έκανε έφοδο στο γραφείο του HDP στην πόλη της Dargeçit (επαρχία Μαρντίν) και κατασχέθηκαν μια αφίσα που εμφανίζει μια φωτογραφία του Συμπροέδρου μας  κ Selahattin Demirtaş και ένα ποίημα που είχε έγραψε στη φυλακή, με τίτλο «Μεταδοτικό Θάρρος», δήλωσε ο  Hisyar Özsoy, Αναπληρωτής Συμπρόεδρος του HDP,Υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την Παρασκευή.

«Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, εκπρόσωποι του κόμματός μας είπαν ότι ο εισαγγελέας της Μαρντίν απαγόρευσε το ποίημα, για να μη διαδοθεί η τρομοκρατική προπαγάνδα. Αργότερα την ίδια ημέρα, το Ποινικό Δικαστήριο No.2 της Μαρντίν  επικύρώσε τις εντολές της δίωξης, υποστηρίζοντας ότι , «αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία, αν ο κ Demirtaş βρεθεί ένοχος στο μέλλον,» είπε ο Özsoy.

«Δηλαδή, το δικαστήριο έχει ήδη συλλέξει “αποδείξεις” για ένα έγκλημα που θα δικαστεί νόμιμα σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Αυτός ο σκανδαλώδης τρόπος συλλογισμού αποδεικνύει όχι μόνο την παρούσα κατάσταση της τουρκικής δικαστικής εξουσίας υπό την κομματική κηδεμονία Ερντογάν-ΑΚΡ, αλλά δείχνει  και  το βαθμό ανομίας που περιμένει τη χώρα στο πλαίσιο του επικείμενου προεδρικού καθεστώτος », ​​δήλωσε.

Το επίσημο HDP είπε ότι αυτή η συμπεριφορά δείχνει τον φόβο της τουρκικής κυβέρνησης για το φιλοκουρδικό κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η παρα-νομική πολιτική της φίμωσης και τρομοκρατίας εναντίον του κόμματός μας, όχι μόνο επιδιώκει να στηρίξει την“οικονομία του φόβου”επί της οποίας βασίζεται η   διακυβέρνηση της χώρας από τους Ερντογάν-ΑΚΡ, αλλά επίσης αντικατοπτρίζει το επίπεδο φόβου της κυβέρνησης για  την φωνή της αντιπολίτευσης που αντιπροσωπεύει το HDP », δήλωσε ο Özsoy.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τον Συμπρόεδρο και δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι ποτέ δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας να υποταχθεί σιωπηλά στο φόβο. Το θάρρος είναι μεταδοτικό!», Κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου