Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Hildegard Von Bingen:Μια τολμηρή μοναχή,μυστικός,ποιήτρια,γιατρός,συνθέτρια και θεατρική συγγραφέας του γερμανικού μεσαίωνα

Αποτέλεσμα εικόνας για hildegard von bingen
medievalists
1.) Η Hildegard δόθηκε στην εκκλησία στην ηλικία των 8. Γεννήθηκε στο Bockelheim στο Nahe, το δέκατο παιδί ενός Γερμανού κόμη που οι ιστορικοί πιστεύουν πως ήταν στρατιωτικός στην υπηρεσία του Meginhard του Spanheim. Η Hildegard στάλθηκε να εκπαιδευτεί  από την αδελφή του Meginhard , Jutta, μια μοναχή που έζησε σε ένα κλειστό σύνολο δωματίων, που αναφέρεται ως κρύπτη, σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων.Η Hildegard πήρε τους όρκους της στην ηλικία των 15.

2.) Ασθενική στο  μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, έφτασε στην ηλικία των 81 ετών. Σαν παιδί ήταν συχνά πολύ αδύναμη για να περπατήσει και μερικές φορές δεν μπορούσε να δει. Ως ενήλικας έμενε  στο κρεβάτι, παράλυτη, για μέρες. Οι ιστορικοί πιστεύουν τώρα πως υπέφερε από σοβαρή ημικρανία.

3.)Η Hildegard έλεγε ότι είχε οράματα του Θεού όλη της τη ζωή. Η πρώτη «σκιά του ζωντανού φωτός» ήρθε στην ηλικία των 3 και οι επισκέψεις δεν σταμάτησαν ποτέ. Περιέγραψε ένα από αυτά  ως «Ο Παράδεισος άνοιξε και ήρθε ένα φλογερό φως υπερβατικής  λαμπρότητας και διαπέρασε ολόκληρο τον εγκέφαλο μου και πυρπόλησε όλη μου την καρδιά και όλο το  στήθος μου, όχι σαν ένα κάψιμο, αλλά σαν μια φλόγα που ζεσταίνει.» Στην ηλικία των 43, είπε ότι ο Θεός της είπε να «γράψεις ό, τι βλέπεις και ακούς» και για πρώτη φορά αποκάλυψε τα οράματά της στον κόσμο.

4.) Η Hildegard απέκτησε δύναμη και μερικές φορές τη χρησιμοποίησε για να αψηφίσει την  εκκλησιαστική αρχή. Όταν η Jutta πέθανε, η Hildegard εξελέγη «magistra» της κοινότητας της των μοναχών. Κοντά στο τέλος της ζωής της, διατάχθηκε να σκάψουν το σώμα ενός νεαρού άνδρα που θάφτηκε στο μοναστήρι, επειδή είχε αφοριστεί, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

5.) Hildegard έγραψε εννέα βιβλία, εβδομήντα ποιήματα, εβδομήντα δύο τραγούδια, και ένα θεατρικό έργο. Τα βιβλία της είναι σε έντυπη μορφή και η μουσική της παρουσιάζεται ευρέως σήμερα.

6.) Ο Πάπας εξουσιοδότησε τη Hildegard να κηρύξει στο κοινό. Ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο για τις μεσαιωνικές μοναχές να εγκαταλείπουν τα μοναστικά τους τάγματα ή να κάνουν δημόσιες δηλώσεις, αλλά ο Πάπας Ευγένιος III αναλώθηκε στη μάχη του εναντίον των αιρέσεων των Καθαρών. Χρειαζόταν τη βοήθεια της Hildegard. Εκείνη πήρε το κήρυγμα πολύ σοβαρά, ζητώντας από τον Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και τους  ηγέτες της εκκλησίας να διορθώσουν την πίστη τους και να σταματήσουν τις κακομεταχειρίσεις.

7.) Θεωρούταν η «Αγαπητή Ηγουμένη » του 12ου αιώνα. Επίσκοποι, ευγενείς, μοναχοί, δήμαρχοι, όλοι έγραψαν επιστολές προς τη Hildegard ζητώντας συμβουλές. Έγραψε σε ένα μοναχό: «Ακριβώς όπως ένας καθρέφτης, που αντανακλά όλα τα πράγματα, βρίσκεται στο δικό του δοχείο , έτσι και η λογική ψυχή τοποθετείται στο εύθραυστο δοχείο του σώματος. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα κυβερνάται στην επίγεια ζωή του από την ψυχή, και η ψυχή αναλογίζεται ουράνια πράγματα μέσω της πίστης.»

8.) Η Hildegard έγραψε επιδοκιμαστικά για το σεξ. Το  περιέγραψε ως «μια αισθησιακή απόλαυση» που «προσκαλεί την έκκριση των σπόρων του ανδρός.»

9.) Η Hildegard ήταν βοτανολόγος. Σπούδασε τις φυσικές επιστήμες και χρησιμοποιούσε βότανα, βάμματα και «πολύτιμους λίθους» ως θεραπευτικά φάρμακα. Έγραψε δύο πραγματείες για την ιατρική και τη φυσική ιστορία, γνωστά στα αγγλικά ως Βιβλίο Απλή Ιατρικής και Βιβλίο Συγκροτημένης Ιατρικής, μεταξύ των ετών  1151 και 1161.

10.) Ο Πάπας Βενέδικτος στράφηκε στη σοφία της  Hildegard σε περιόδους κρίσης. Μιλώντας για τα σεξουαλικά σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας το 2010, ο γερμανικής καταγωγής Πάπας είπε, «Στο όραμα της Hildegard, το πρόσωπο της εκκλησίας βάφεται με σκόνη ... το ένδυμά της είναι σχισμένο από τις αμαρτίες των ιερέων. Ο τρόπος που το είδε και το περιέγραψε  είναι ο τρόπος που το βιώσαμε  αυτό το έτος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου