Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Εκδήλωση για τον Molla Panah Vagif


azertag.az

Μια εκδήλωση που τιμά την 300ή επέτειο του Αζέρου ποιητή Molla Panah Vagif θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο του Μιλάνου. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον γνωστό ποιητή του Αζερμπαϊτζάν θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση.

Οργανωμένη  από την ιταλο-αζέρικη ένωση συνεργασίας και φιλίας, η εκδήλωση θα συγκεντρώσει Ιταλούς συγγραφείς, φοιτητές και προσωπικό του Ωδείου του Μιλάνου.

Ο Molla Panah Vagif ήταν ένας ποιητής από το Αζερμπαϊτζάν του 18ου αιώνα, ο ιδρυτής του ρεαλισμού στην ποίηση του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και ένας εξέχων πολιτικός και διπλωμάτης, vizier -  υπουργός Εξωτερικών του Χανάτου του  Καραμπάχ .

Ήταν μία από τις πιο μορφωμένες προσωπικότητες της εποχής του, που ήξερε την αραβική και τη περσική γλώσσα, σπούδασε αστρονομία και αρχιτεκτονική.

Αφού έφτασε στην Shusha, την πρωτεύουσα του Χανάτου του Καραμπάχ, ο Vagif έγινε δημοφιλής και αγαπημένος ανάμεσα στους ανθρώπους λόγω των γνώσεων και των ταλέντων του.

Ο Molla Panah Vagif ήταν ένας από τους σημαντικότερους ποιητές του Αζερμπαϊτζάν κατά τον Μεσαίωνα. Τα έργα του είχαν μεγάλη επιρροή στην περαιτέρω ανάπτυξη της εθνικής ποίησης. Ο ποιητής χρησιμοποίησε όλες τις κλασσικές μορφές της ανατολικής ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου