Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η Anita Rachvelishvili κατακτά την Όπερα

Anita Rachvelishvili among 10 performers of the Met Opera
https://www.georgianjournal.ge/culture/35863-anita-rachvelishvili-among-10-performers-of-the-met-opera.html

Η Anita Rachvelishvili, μια γεωργιανή μεσο-σοπράνο, συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στη λίστα των 10 κορυφαίων παραστάσεων από τραγουδιστές  τη σεζόν 2018-1919 της Metropolitan OperaΣύμφωνα με το Opera Wire, η Metropolitan Opera φέρνει τα καλύτερα αστέρια από όλο τον κόσμο για να εμφανιστούν στη θρυλική της σκηνή . 

«Η Anita Rachvelishvili είχε αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες χρονιές της σταδιοδρομίας της στη Met. Έλαβε τρεις σημαντικούς ρόλους καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν, καταφέρνοντας να βελτιώνεται και να παρουσιάζει μια διαφορετική όψη στον καθένα . Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στην ενσάρκωση της διαβολικής Princesse de Boullion. Η Rachvelishvili  χρησιμοποίησε ολόκληρο το οπλοστάσιό της για να δώσει μια πλήρη απεικόνιση , λέει το άρθρο για τη Γεωργιανή μεσοσοπράνο. 


Η Anita Rachvelishvili γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τιφλίδα, όπου αρχικά σπούδασε πιάνο στη σχολή Mukhran Machavariani και στη συνέχεια τραγούδι στο Ωδείο Vano-Sarajishvili. Έκανε το ντεμπούτο της στην Όπερα στην Τιφλίδα ως Maddalena στο Rigoletto και ως Όλγα στον Eugen Onegin και εν συνεχεία εντάσσεται στο σύνολο του θεάτρου το φθινόπωρο του 2006. 
anita_rachvelishvili
Έγινε διεθνώς γνωστή όταν στις 7 Δεκεμβρίου 2009, την εναρκτήρια νύχτα της σεζόν της La Scala στο Μιλάνο, τραγούδησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Carmen. Αυτή η παράσταση, η οποία ήταν και ο πρώτος της σημαντικός ρόλος στη Δύση και  το ντεμπούτο της στο ρόλο, μεταδόθηκε επίσης τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2018 οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με την Anita Rachvelishvili λέγοντας ότι η τραγουδίστρια σαρώνει τον κόσμο της όπερας. Το άρθρο ανέφερε επίσης τον Ιταλό μαέστρο Riccardo Muti που αποκαλεί την τραγουδίστρια "χωρίς αμφιβολία την καλύτερη Verdi Μέτζο-σοπράνο σήμερα στον πλανήτη. Χωρίς αμφιβολία ". Ο Μαέστρος είπε ότι η Rachvelishvili  ήταν γι 'αυτόν μια αποκάλυψη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου