Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Τιφλίδας 17-21 Μαΐου

 http://georgiatoday.ge/news/15630/Tbilisi-International-Festival-of-Literature-to-Take-Place-on-May-17-21


Στις 17-21 Μαΐου, το Σπίτι του Συγγραφέα της Γεωργίας στην οδό Μαχαμπέλι 13, πρόκειται να μετατραπεί στον προορισμό για τους λάτρεις της λογοτεχνίας, δεδομένου ότι στις ημερομηνίες αυτές θα φιλοξενήσει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Τιφλίδας (TIFL).

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα, ποικίλη και εκλεκτική σειρά εκδηλώσεων για τους επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του TIFL, οι βιβλιοφάγοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις ξένων και σύγχρονων Γεωργιανών συγγραφέων και λογοτεχνικών κριτικών, να απολαύσουν συνομιλίες, αναγνώσεις ποίησης, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και διαλόγους πάνω σε διάφορα θέματα σχετικά με τη λογοτεχνία, όπως το "Τι συμβαίνει στο  κείμενο που μεταφράζεται;"," Είναι απαραίτητο να απαγγέλεται η ποίηση;" και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, μερικοί από τους φιλοξενούμενους συγγραφείς θα επισκεφθούν διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γεωργίας και θα συναντηθούν με τους φοιτητές της σχολής λογοτεχνίας και συναφών θεμάτων.

Το TIFL 2019, γεμάτο με διάφορες ενδιαφέρουσες επιλογές για τους λάτρεις της λογοτεχνίας, θα τελειώσει στις 21 Μαΐου με μια επετειακή βραδιά που θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Walt Whitman, του Αμερικανού ποιητή,  στην οποία θα συζητηθεί η κληρονομιά και τα έργα του.



Από την Ketevan Kvaratskheliya

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου