Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ένας μεγάλος ποιητής haiku δεύτερη φορά σε hall of fame

Αποτέλεσμα εικόνας για Masaoka Shiki
asahi.com

Ο  Masaoka Shiki, ένας διάσημος ποιητής χαϊκού της  εποχής Meiji (1868-1912), θα εισέλθει στην Go Hall of Fame, 15 χρόνια αφού έλαβε παρόμοιους επαίνους για τη συνεισφορά του στο baseball.

Ο Nihon Ki-in, ο ιαπωνικός σύλλογος που ήταν υπεύθυνος για το αρχαίο επιτραπέζιο παιχνίδι, αποφάσισε στις 24 Οκτωβρίου να τιμήσει τον Shiki (1867-1902) ως αξιέπαινο  πρόσωπο κατά τη 14η συνεδρίαση της επιτροπής επαίνων για το Go Hall of Fame.

Ο Nihon Ki-in ξεκίνησε να ονομάζει hall of famers του go  το 2004.

Ο Shiki, μια πολύπλευρη πολιτιστική φιγούρα, έγραψε περισσότερα από 30 ποιήματα haiku για το go. Έπαιξε επίσης και προώθησε το παιχνίδι του μπέιζμπολ και εισήχθη στο Ιαπωνικό Baseball Hall of Fame το 2002.

Ο Shiki θα βρεθεί με άλλα αξιέπαινα πρόσωπα , τα πορτραίτα των οποίων εκτίθενται στην έδρα του Nihon Ki-in στην περιοχή Ichigaya του Chiyoda Ward του Τόκιο.

To go, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δημοφιλές κυρίως στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, περιλαμβάνει δύο διαγωνιζόμενους που τοποθετούν μαύρες και λευκές πέτρες σε τετράγωνο πλέγμα. Ο στόχος είναι να περικυκλώσετε τις πέτρες του αντιπάλου και να καταλάβετε το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Η καταγωγή της χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου