Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Φτιάχνοντας Chacha(γεωργιανή βότκα)

georgianjournal

Η παράδοση της απόσταξης Chacha (γεωργιανή βότκα) υπήρχε εδώ και αιώνες στη Γεωργία, παρόμοια με την αρχαία παράδοση οινοποιίας. 

Η παραγωγή βότκας συνδέεται άμεσα με την αμπελουργία και την οινοποίηση στη Γεωργία, δεδομένου ότι θεωρείται το λίκνο του κρασιού. 

Κατά κανόνα, το τελετουργικό απόσταξης λαμβάνει χώρα το φθινόπωρο  κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. 

Εάν ταξιδεύετε στις περιοχές της Γεωργίας κατά τη διάρκεια των κρύων και βροχερών ημερών του φθινοπώρου, σίγουρα θα παρατηρήσετε ότι οι Γεωργιανοί αγρότες αποστάζουν το Chacha στις αυλές τους. Σχεδόν όλες οι οικογένειες έχουν το δικό τους σπιτικό Chacha και αν συμβεί να συναντήσετε ντόπιους, σίγουρα θα προσφέρουν είτε Chacha ή κρασί.

Οι παραδόσεις της απόσταξης βότκας ποικίλουν από τόπο σε τόπο .. Στα βόρεια της Γεωργίας η βότκα αποστάζεται κυρίως από τα φρούτα και τα φλούδια, τους μίσχους και τους σπόρους που παραμένουν μετά την παραγωγή του κρασιού, ενώ στα υψίπεδα αποστάζεται ισχυρή γεωργιανή βότκα από τις καλλιέργειες. 

Η φωτογραφία απεικονίζει τον διάσημο Γεωργιανό καλλιτέχνη Rezo Adamia που αποστάζει σπιτική βότκα. Η ζεστή αυλή γεμάτη χρώματα του φθινοπώρου ενέπνευσε τον καλλιτέχνη να ζωγραφίσει τη διαδικασία της απόσταξης Chacha και να αντικατοπτρίσει την όλη ομορφιά της. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Samegrelo, μια ιστορική επαρχία στη δυτική Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου