Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Η μάγισσα

Αποτέλεσμα εικόνας για witch

Η μικροκαμωμένη γυναικεία φιγούρα γλίστρησε σιωπηλά στο μέσο της εκκλησίας.Υπηρετούσε ως νεωκόρος,οπότε κανένα περίεργο μάτι χωρικού δεν θα έπεφτε πάνω της καθώς περπατούσε τα κακοφτιαγμένα σοκάκια πηγαίνοντας αργά το απόγευμα στο ναό.Στάθηκε στο μέσο του ιερού οικοδομήματος τέντωσε τα χέρια της δεξιά και αριστερά ώστε να σχηματίσει μια πεντάλφα με το σώμα της και άρχισε να απαγγέλει.

Από το στόμα της βγήκαν λέξεις πανάρχαιες,βλάσφημες,φρικώδεις. Πανάρχαιοι φθόγγοι που ούτε η ίδια γνώριζε την, χαμένη από χιλιάδες αιώνες,σημασία τους.Ήχοι που έκαναν ολόκληρη την πλάση να ριγήσει.Ζώα,πτηνά,δέντρα,φυτά ακόμα και οι πέτρες και τα βουνά.Τίποτα δεν έμεινε ανεπηρέαστο από τα τελούμενα.

Εντός του ναού,οι εικόνες των αγίων,λες και γνώριζαν τη βαθύτερη σημασία του ακατανόμαστου τελετουργικού σκοτείνιασαν,σαν να πισωπάτησαν αποδοκιμάζοντας τα τελούμενα και αποστρεφόμενοι αυτή που διέπραττε τέτοιο ανοσιούργημα. 

Από μακριά,σαν από κάποιο τόπο που άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει,παρ'όλη την τεχνολογία του ακούστηκε ένα ήχος υπόκωφος.Σαν μια απαίσια μουσική,σαν μια άναρθρη κραυγή,που όμως,παραδόξως,φαινόταν να κρύβει κάποιο μυστικό νόημα. Ακόμα και οι πιο χοντροκομμένοι χωριάτες ένιωσαν μια ανατριχίλα να διαπερνά τη ραχοκοκκαλιά τους .Ένα ρίγος που η ανάμνησή του θα τους συντρόφευε μέχρι τη μέρα που θα αποχαιρετούσαν αυτό τον κόσμο.Κάποιες γυναίκες ίσα που κατάφεραν να σταυροκοπηθούν.

Τότε η πόρτα της εκκλησίας έτριξε και ο παπάς του χωριού μπήκε μέσα.Προσπέρασε τη μάγισσα που βρισκόταν ακόμα σε έκσταση και πήγε βιαστικά να χτυπήσει την καμπάνα.Ο ήχος έβαλε τέλος στην έκσταση της γυναίκας  και διέκοψε την ειδεχθή τελετή.Το πανάρχαιο κάλεσμα σε οντότητες σιχαμερές και φρικιαστικές σταμάτησε.Σαν τον άνεμο χάθηκε και η απόκοσμη απάντηση που έκανε τους πάντες να φρίξουν.

Την επομένη οι κλειδαριές των θυρών του ναού άλλαξαν και το παράξενο συμβάν ξεχάστηκε.Το ανόσιο τελετουργικό πιθανόν κάπου αλλού να επαναλήφθηκε,με μικρότερη ένταση,λιγότερο βλάσφημο και με αντίκτυπο όχι τόσο μεγάλο.Η μάγισσα παρ'όλα αυτά συνέχισε να χορεύει τον χορό που φτιάχτηκε όταν η γη ακόμα ήταν τόσο νέα όσο ένα νεογέννητο και οι γιοι του χάους ακόμα περιδιάβαιναν τα παρθένα εδάφη της.


8 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο https://m.youtube.com/watch?v=TnyxEz4l70Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τους συμπάθησα ποτέ.Όχι ότι τους αντιπαθώ κιόλας...King Diamond πάει εδώ ή Mercygul Fate καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι τα σπάει,όπως και το βίντεο.
      Έδινα Πανελλήνιες με αυτό το κομμάτι..

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να το αναφέρω.Η ιστορία έχει μικρό ποσοστό φαντασίας,τα περισσότερα είναι πραγματικά γεγονότα από ιστορία που γνωρίζω από πρώτο χέρι

      Διαγραφή
    3. Έχουμε, δηλαδή, στοιχεία της κοπελιάς;;..

      Διαγραφή
    4. Δεν ήταν κοπελιά αρκετά πριν γεννηθώ εγώ.Ναι,υπαρκτό πρόσωπο.

      Διαγραφή
    5. Το μέρος δεν είναι υπαρκτό.Βάζω συχνά μια περιγραφή που να μοιάζει στο χωριό μου όταν γράφω ή διηγούμαι τέτοιες ιστορίες μάλλον λόγω της σχέσης αγάπης-αντιπάθειας που έχω γι' αυτό.

      Διαγραφή