Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Φεστιβάλ μογγολικού μακριού τραγουδιού στο Ikh Gazriin Chuluu


https://montsame.mn/en/read/197680
Ulaanbaatar / MONTSAME /. Το περασμένο Σαββατοκύριακο(10 και11/8) διοργανώθηκε επιτυχώς το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό φεστιβάλ "Ο ήλιος πάνω από τον ήρεμο κόσμο" στο φυσικό πάρκο Ikh Gazriin Chuluu στο Gurvansaikhan soum, Dundgobi aimag. Το Ikh Gazriin Chuluu είναι ένα μεγάλο βουνό από  βράχο γρανίτη  στην έρημο Gobi που είναι διάσημο για τα αξιοσημείωτα σχήματα και τις μορφές του. Το φεστιβάλ περιελάμβανε τρεις χιλιάδες παραδοσιακούς τραγουδιστές μακριού τραγουδιού και οργανοπαίκτες βιολιού κεφαλής αλόγου(μουσικό όργανο Morin Khuur).



Το φεστιβάλ πήρε το όνομά του από ένα διάσημο μογγολικό μακρύ τραγούδι από την προεξέχοντα τραγουδιστή μακριού τραγουδιού Ηρωίδα της Εργατιάς, βραβευμένη με κρατικό βραβείο , Ηθοποιό  του λαού N.Norovbanzad, ντόπια από το  Dundgobi aimag της Μογγολίας. Έχει παρουσιάσει αυτό το τραγούδι σε διάφορες διάσημες παγκόσμιες σκηνές. 



Μερικοί διάσημοι τραγουδιστές μακρών τραγουδιών της Μογγολίας και οργανοπαίκτες του βιολιού κεφαλής αλόγου συμμετείχαν στην εκδήλωση εκτός από καλλιτέχνες από τα τοπικά θέατρα του Dundgobi aimag. Παράλληλα με τις παραστάσεις μακριού τραγουδιού και μουσική ιολιού κεφαλής αλόγου, πραγματοποιήθηκαν μια συναυλία λαϊκής μουσικής τέχνης, ποίηση και παράσταση  καλλιτεχνών από το Dundgobi aimag. Ο πρωθυπουργός της Μογγολίας U.Khurelsukh έστειλε ένα μήνυμα στους καλλιτέχνες και στο ακροατήριο του φεστιβάλ. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου