Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Συνελήφθη Ιρανός ποιητής

Πηγή: Radio Farda
Το Εφετείο έχει επιβεβαιώσει μια ποινή οκτώ μηνών για έναν διάσημο Ιρανό συγγραφέα, ποιητή και μέλος της Ένωσης Συγγραφέων του Ιράν (IWA). "Η ετυμηγορία εναντίον του Ιρανού ποιητή και συγγραφέα Nima Saffar είναι άδικο", ανακοίνωσε η IWA την Τετάρτη 7 Αυγούστου, προσθέτοντας: "Η απόφαση, καθώς και όλες οι άλλες παρόμοιες αποφάσεις, πρέπει να ακυρωθούν ".

Nima Saffar, Ιρανός συγγραφέας (αρχείο φωτογραφίας)
Οι υπηρεσίες πληροφοριών που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) συνέλαβαν τον Nima Saffar τον Νοέμβριο του 2015, στην πόλη Gorgan, στο βόρειο Ιράν. 

Μετά από ένα μήνα ανάκρισης στην απομόνωση στη φημισμένη Φυλάκη Amirabad στο Gorgan, τον άφησαν με εγγύηση. 

Δύο χρόνια αργότερα, ένα τοπικό δικαστήριο καταδίκασε τον Saffar σε ογδόντα ημέρες. Μετά την παρέλευση της ποινής του, ο Saffar κατηγορήθηκε και πάλι με τις ίδιες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της "διάδοσης ψευδών" στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και "κατά της εθνικής ασφάλειας". Ένα κατώτερο δικαστήριο τον καταδίκασε πρόσφατα σε οκτώ μήνες. 

"Ο βομβαρδισμός των επικριτών και των διαδηλωτών με αγωγές είναι μια κίνηση για να τρομοκρατηθούν  ανεξάρτητοι συγγραφείς και όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες, καθώς και για να τρομοκρατήσουν  όλους  όσους διαδηλώνουν και επιδιώκουν την ελευθερία"

Οι μηχανισμοί ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα ο φοβερός οργανισμός πληροφοριών του IRGC, πρόσφατα εντατικοποίησαν την πίεση τους σε συγγραφείς, καλλιτέχνες, ποιητές, δημοσιογράφους και κινηματογραφιστές. 

Στις 15 Μαΐου, τρία εξέχοντα μέλη της IWA έλαβαν έκαστος ποινή έξι ετών για "δράση ενάντια στην εθνική ασφάλεια" και "προπαγάνδα εναντίον του κράτους". 

Γυναίκα δημοσιογράφος συνελήφθη

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των κοινωνικών μέσων , οι πράκτορες πληροφοριών συνέλαβαν τη νεαρή φωτορεπόρτερ Nooshin Jafari πριν από τέσσερις ημέρες. Οι κατηγορίες εναντίον της κας Jafari δεν είναι ακόμη γνωστές.

Nooshin Jafari, Δημοσιογράφος και Φωτογράφος
στην έκθεση φωτογραφιών της ταινίας Lantouri
Η Nooshin Jafari, 31 ετών, συνελήφθη νωρίτερα στις 3 Φεβρουαρίου 2010, ενώ εργαζόταν για την υπέρ των μεταρρυθμίσεων καθημερινή εφημερίδα Etemad. 

"Η Nooshin Jafari είναι ένας από τις νεότερες Ιρανούς δημοσιογράφους και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Ανταποκριτών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ομάδα των οποίων τα πιο ενεργά μέλη βρίσκονται σήμερα στη φυλακή και οι αρχές αναζητούν τα άλλα μέλη της. κατά τους τελευταίους μήνες », ανέφερε στις 6 Φεβρουαρίου 2010 το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν (CHRI) με έδρα τη Νέα Υόρκη.
... Payvand Νέα - 07/30/19 ... -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου