Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Όταν ο άνεμος αποκαλύπτει χαμένα χειρόγραφα

Αποτέλεσμα εικόνας για kashiram das

timesofindia

Η μετάφραση του Kashiram Das στο Mahabharata δημιούργησε αίσθηση στη βενγκαλέζικη λογοτεχνία του 17ου αιώνα. Πριν από λίγες ημέρες, ο άνεμος κυριολεκτικά γύρισε τις σελίδες της ιστορίας, καθώς κάποια μέρη ενός από τα χειρόγραφα του βρέθηκαν σε ένα παλιό σπίτι στο Burdwan της Δυτικής Βεγγάλης.
Η γραφή του χειρόγραφου, που βρέθηκε στο Katwa του Burdwan, ταιριάζει με τα έργα του ποιητή που φυλάσσονται στην Bangiya Sahitya Parishad, μια λογοτεχνική κοινωνία στη Βεγγάλη. Η Katwa συμβαίνει επίσης να είναι η γενέτειρα του Das.
"Κατά τη διάρκεια των ανέμων, μερικά από τα χειρόγραφα διασκορπίστηκαν σε μια πολύ παλιά κατοικία. Συλλέξαμε αυτά τα κομμάτια και βρήκαμε πως έμοιαζαν πολύ με τα έργα του μεγάλου ποιητή που γεννήθηκε εδώ", δήλωσε ο Khudiram Dutta, ο γραμματέας της Kashiram Das Memorial Committee  .
Καθώς οι λάτρεις έψαξαν κι άλλο, βρήκαν ένα χειρόγραφο από την κατοικία του Bhattacharya στην περιοχή. Περιείχε σχεδόν 5.000 σελίδες, με τις περισσότερες από τις λέξεις να είναι γραμμένες στα Σανσκριτικά και τα Μπενγκάλι.

"Τα χειρόγραφα βρέθηκαν στο στάβλο της κατοικίας", είπε ένα άλλο μέλος της επιτροπής. Το περιεχόμενο των χειρογράφων θα αποκρυπτογραφηθεί από ειδικούς. Ωστόσο, ορισμένα αποσπάσματα υποδεικνύουν ορισμένα θέματα σχετικά με την υγεία, την Αγιουρβέδα και τα μαθηματικά.
"Τα χειρόγραφα περιέχουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη γνώση, την υγεία, τα μαθηματικά και την Αγιουρβέδα εκείνης της εποχής", δήλωσε ο ιστορικόςTushar Pandit.


2 σχόλια: