Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ποίηση,φωτογραφία,διαλογισμός και ψυχολογία σε βιβλίο βουδιστή μοναχού



Συγγραφέας: Park Jin-hai   koreatimes

Ο σεβαστός μοναχός Inkyung, 61 ετών, πιστώνεται το γεγονός ότι είναι ο πρωτοπόρος  στην ενσωμάτωση του βουδιστικού διαλογισμού στη δυτική ψυχοθεραπεία. Έχει ξεκινήσει ένα άλλο σημαντικό πείραμα - να κάνει φωτογραφίες για να θεραπεύσει τραυματισμένους νόες. Λέει ότι ο διαλογισμός και η λήψη φωτογραφιών σχετίζονται, καθώς είναι παρόμοιοι με πολλούς τρόπους.

Η δεκαετής προσπάθειά του έφερε καρπούς.

Ο θρησκευτικός ηγέτης θα πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας πριν από τη δημοσίευση του τελευταίου βιβλίου του φωτο-ποίησης με τίτλο "Silver Tree Pilgrim's (κυριολεκτικά μεταφρασμένο)".

Εβδομήντα από τις 100 φωτογραφίες  που περιλαμβάνονται στο επερχόμενο βιβλίο του, τις οποίες τράβηξε τα τελευταία δέκα χρόνια ταξιδεύοντας στη χώρα, θα παρουσιαστούν μαζί με ποιήματα διαλογισμού που έγραψε στη Bulil Gallery στο Ναό Beomnyeonsa, που βρίσκεται απέναντι από το παλάτι Gyeongbok στο κέντρο της Σεούλ, στις 16-25 Απριλίου.

Ο μοναχός λέει ότι η λήψη φωτογραφιών είναι μέρος του διαλογισμού του. "Η λήψη φωτογραφιών περιλαμβάνει την επιλογή του θέματος, την ανάσχεση της αναπνοής, την εστίαση σε αυτό, το πάτημα του κλείστρου και την επιλογή εικόνων. Ομοίως, ο διαλογισμός είναι η διαδικασία της παρατήρησης της πορείας των σκέψεων και των συναισθημάτων , εστιάζοντας σε αυτά και κερδίζοντας διορατικότητα" είπε  ο μοναχός Inkyung κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην The Korea Times, την Κυριακή. "Η μόνη διαφορά είναι ότι η λήψη φωτογραφιών απαιτεί εξωτερική ανίχνευση, ενώ ο διαλογισμός απαιτεί εσωτερική ματιά".

Ο πρώην δάσκαλος που πέρασε πέντε χρόνια στη διδασκαλία μαθητών δημοτικού, παραιτήθηκε από τη σταθερή δουλειά του και παρά την έντονη αντίδραση της οικογένειάς του, έγινε μοναχός το 1988. Λέει ότι είχε πάντα έντονη επιθυμία για εσωτερική ανάπτυξη. «Η δουλειά μου ήταν σταθερή, αλλά ένιωσα ότι είχα σταματήσει να μεγαλώνω, ένιωσα εκτός τόπου», είπε ο μοναχός. "Το αναπάντητο ερώτημα για το ποιος πραγματικά είμαι με έκανε να νιώθω απώλεια και με πόνεσε. Ένιωσα ότι δεν είχα καμία απάντηση, οτιδήποτε άλλο δεν είχε νόημα».

Άρχισε να μελετάει τον Βουδισμό και, όπως πολλοί άλλοι Βουδιστές λόγιοι της Κορέας, σπούδασε Βουδιστική φιλολογία. «Έχω μελετήσει τα γραπτά υλικά της βουδιστικής παράδοσης στις αρχικές γλώσσες τους για πάνω από δέκα χρόνια, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω, επειδή μου φαίνονταν άδεια χωρίς συνδέσεις με αυτό που συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο», είπε. "Η οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 90 που έπληξε τη χώρα χτύπησε τους ανθρώπους σκληρά. Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου, σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι διανοητικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν αυτά τα πραγματικά προβλήματα".

Από το 2002, ερμηνεύει τον Βουδισμό υπό το πρίσμα της ψυχοθεραπείας και έχει αναπτύξει προγράμματα παροχής συμβουλών που επικεντρώνονται στον βουδιστικό διαλογισμό.

Ο ιερέας Inkyung λέει ότι η θρησκεία ως σύνολο τυφλών πεποιθήσεων θα εξασθενίσει και ο διαλογισμός θα πάρει τη θέση της. "Με την κακή κατάσταση της οικονομίας, την ανεργία των νέων να αυξάνεται  και τους ανθρώπους που ανησυχούν που γερνάνε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να στηρίζονται στη θρησκεία για να βρουν παρηγοριά και άνεση.Αλλά πολλές υπάρχουσες θρησκείες δεν προτείνουν πρακτικές λύσεις που να μπορούν να δώσουν εσωτερική ειρήνη και να βοηθήσουν τους ανθρώπους  να θεραπεύσουν τα βάσανα τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο θρησκευτικός πληθυσμός συρρικνώνεται αυτές τις μέρες ", ανέφερε. "Ο διαλογισμός είναι αυτός που προτείνει πρακτικές θεραπείες και επιτρέπει την πνευματική ανάπτυξη".

Το 2007 ίδρυσε την Ένωση Ψυχολογικής Συμβουλευτικής με βάση το Διαλογισμό (MPCA), αφιερώνοντας τον εαυτό του στην έρευνα και την κατάρτιση εμπειρογνωμόνων συμβουλευτικής διαλογισμού.

 Η φωτογραφία του μοναχού Inkyung "Ποιος είσαι εσύ" συλλαμβάνει ένα λουλούδι λωτού μέρες αφότου άνθισε. Ακριβώς όπως το λουλούδι ανθίζει και πεθαίνει όσο περνά ο καιρός, είπε, η ζωή φθίνει μόλις φτάσει στο αποκορύφωμα. Ευγενική προσφορά της MPCA

Η συμβουλευτική ψυχολογία διαλογισμού  προέκυψε το 2000, και ακολουθώντας  την τάση για θεραπεία, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής από το 2010. Ο διαλογισμός κερδίζει περισσότερη προσοχή, λέει. "Το 2000, σχεδόν όλες οι ακαδημαϊκές εργασίες για τον Βουδισμό αφορούσαν τη φιλολογία, αλλά τώρα περίπου το 30 έως το 40 τοις εκατό όλων των δημοσιευμένων εργασιών αφορούν τον εφαρμοσμένο Βουδισμό", δήλωσε ο μοναχός.

Τα ποιήματα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες του στην επερχόμενη έκθεση είναι τα θέματα που συνάντησε και βίωσε στην προσπάθειά του για να θεραπεύσει τους σημερινούς  αγχωμένους ή  επιρρεπείς  στο άγχος ανθρώπους του  σήμερα.

«Οι σημερινοί άνθρωποι απειλούνται συνεχώς. Ανησυχούν για τον πόλεμο, τις δουλειές τους και το μέλλον τους» Όμως, όσο περισσότερο οι άνθρωποι προσπαθούν να μην σκέφτονται αυτά τα θέματα και να τα εξαλείψουν από το μυαλό τους, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανησυχία τους.Οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν τις ικανότητες να σταματούν  τις σκέψεις τους που τρέχουν ελεύθερα  και να αποδεχτούν την πραγματικότητα όπως είναι. Αυτό είναι διαλογισμός », είπε.

Πήρε τη φωτογραφία στο "Ασημένιο δέντρο του Προσκυνητή", που περιλαμβάνει χειμωνιάτικα δένδρα που καλύπτονται από χιόνι, τον Μάρτιο του 2013 στη φάρμα προβάτων  Daegwallyeong στη Pyeongchang της επαρχίας Gangwon. Με τα ασημένια δέντρα που ακτινοβολούσαν κάτω από τον ήλιο, ήθελε να μεταφέρει το φωτισμένο μυαλό που μπορεί να γίνει κατανοητό και στη βουδιστική πνευματικότητα και στη  χριστιανική πνευματικότητα. «Ήθελα να εκφράσω τον δρόμο του αναζητητή της αλήθειας για να φτάσει στο καθαρό μυαλό,που μένει  αμετάβλητος στο πέρασμα του χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου