Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Μόδα και ποίηση από τον Demna Gvasalia

Demna Gvasalia’s Denim Jacket reads Georgian geniuses “Shota”, “Vazha” and “Galaktion”
https://www.georgianjournal.ge/society/35640-demna-gvasalias-denim-jacket-reads-georgian-geniuses-shota-vazha-and-galaktion.html

Η συλλογή SS19 της Vetements είναι τώρα στην αγορά . Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια της συλλογής είναι ένα τυπωμένο υπερμέγεθες τζιν σακάκι  . Το σακάκι καλύπτεται με τα ονόματα των Γεωργιανών ιδιοφυιών "Vazha" (ვაჟა), "Shota" (შოთა) και "Galaktion" (გალაკტიონი). Υπάρχει ένα ποίημα "η Νύχτα και εγώ" (მე და ღამე) σε ένα μανίκι,το  "Sukhumi 93" (სოხუმი 93) από την άλλη και το "Vetements" τυπωμένο στην πλάτη. 
denim_jacket_demna
 Τα Vazha, Shota και Galaktion είναι τα μικρά ονόματα των Γεωργιανών συγγραφέων Vazha-Pshavela, Shota Rustaveli και Galaktion Tabidze.

Οι συγγραφείς θεωρούνται ιδιοφυΐες και μερικές φορές αναφέρονται  αποκλειστικά με τα μικρά  ονόματά τους. Όσον αφορά το Sukhumi 93, το Sukhumi είναι  η πόλη που γεννήθηκε ο Demna Gvasalia και βρίσκεται στην Αμπχαζία, σε κατεχόμενο από τη Ρωσία  έδαφος της Γεωργίας. 
demna_gvasalia_jacket
Το σακάκι διακοσμημένο με τρουκσ και καρφιά προέρχεται από τη συλλογή SS19, η οποία είναι γεμάτη από αναφορές στην παιδική ηλικία  του Demna Gvasalia στη Γεωργία. Μπορεί να αγοραστεί online και κοστίζει πάνω από $ 2000. 
 Ο Demna Gvasalia είναι ο δημιουργικός διευθυντής της Balenciaga και επικεφαλής σχεδιαστής της Vetements. Του δόθηκε πρόσφατα η πέμπτη θέση στον κατάλογο των "εξαιρετικά σημαντικών ανθρώπων" που ανακοίνωσε το GQ Magazine. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου