Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η επιστροφή του ανεπιθύμητου δραματουργού στο Αζερμπαϊτζάν

Αποτέλεσμα εικόνας για Rustam Ibragimbekov
jam-news

Ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης Ρουστάμ Ιμπραχίμπεκοφ, ο οποίος ήταν υποψήφιος πρόεδρος το 2013, επέστρεψε στην πατρίδα του για πρώτη φορά σε έξι χρόνια.

Γιόρτασε τα 80α γενέθλιά του με φίλους και συναδέλφους σε εστιατόριο. Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι ο Ibrahimbekov έχει συμφιλιωθεί με την κυβέρνηση και αφήνει την πολιτική;

Ποιος είναι ο Rustam Ibrahimbekov;


Ο Rustam Ibrahimbekov είναι ένας γνωστός σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας  έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία.


Τα τελευταία χρόνια ήταν πολιτικός της αντιπολίτευσης.

Κατέβηκε στις προεδρικές εκλογές του 2013 ως υποψήφιος της αντιπολίτευσης, αλλά δεν μπόρεσε να εγγραφεί, καθώς δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είχε παραιτηθεί από τη ρωσική υπηκοότητά του εγκαίρως.

Από τότε  ζούσε στη Ρωσία και δεν είχε επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.

 Συνέχισε να επικρίνει τις αρχές και θεωρήθηκε persona non grata στη χώρα. Παρόλο που δεν διώχθηκε εμφανώς από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν, ο Ibrahimbekov περιστασιακά παρενοχλήθηκε μέσω του Τύπου.

Έχει κατηγορηθεί για «συμπάθεια προς τους Αρμένιους» και για « προδοσία της πατρίδας εν πράξει» για την ταινία  Καυκάσιο Τρίο , η οποία βασίστηκε στο σενάριό του.

Τι είναι αξιοσημείωτο στην άφιξη του Ibrahimbekov στη χώρα;

Η επίσκεψη του Rustam Ibrahimbekov στο Μπακού θεωρήθηκε από πολλούς ως πράξη συμφιλίωσης μεταξύ του και της κυβέρνησης της χώρας.

Το Musavat.com θεωρεί ότι ο Rustam Ibrahimbekov προτίθεται να εγκαταλείψει την πολιτική, επισημαίνοντας ότι στο πάρτι γενεθλίων του δεν υπήρχε κανένας από την αντιπολίτευση.

Μεταξύ των φιλοξενουμένων του ήταν πολλοί λάτρεις της τέχνης με τους οποίους ο Ibrahimbekov βρισκόταν μέχρι πρόσφατα "στις αντίθετες πλευρές του οδοφράγματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου