Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Σχολιάζοντας το trailer του Shang - Chi

 


Με μεγάλη χαρά αλλά και μεγάλη επιφύλαξη άκουσα την είδηση πως η Marvel θα μεταφέρει στο κινηματογραφικό της σύμπαν τον Shang Chi.

Να πω ότι γενικά δεν με πολυτρελαίνει το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Λίγο η ανάμιξη ιστοριών από διάφορα εναλλακτικά σύμπαντα της Marvel, λίγο η κορεκτίλα που διαπνέει τις ταινίες, λίγο κάποιες επιλογές, όπως το να κάνουν τον Θωρ ολίγον τι κωμική περιπέτεια, λίγο ότι έχω γεράσει και έχω μείνει στις κλασικές ιστορίες όπως τις έμαθα, ε, προκαλούν μια κάποια δυσθυμία όταν βλέπω αυτές τις ταινίες.

Τέλος πάντων, τις βλέπω. Γκρινιάζοντας μεν, παρακολουθώντας δε.

Όπως θα έχετε καταλάβει, επειδή έχω και μια τρέλα με τις πολεμικές τέχνες, δεν άργησε ο Master of Kung Fu, ιστορία που στην Ελλάδα έγινε γνωστή από τις εκδόσεις Καμπανά, να γίνει από τις αγαπημένες μου φιγούρες. Αν και μικρός τότε που το διάβαζα, παρ' ότι με ξένιζε η σκοτεινιά αυτού του κόμικ, το δράμα που περνούσε ο ήρωας ο οποίος βρισκόταν σε σύγκρουση με τον διαβολικό πατέρα του, τον Fu Manchu, τις ψυχολογικές επιθέσεις- τεχνάσματα του πατέρα του που δεχόταν, το λάτρεψα. Οι πολεμικές τέχνες, η δράση, η πλειάδα των κακών που αντιμετώπιζε μου ήταν αρκετά ώστε να ξεπεράσω τα "εμπόδια" που ανέφερα παραπάνω και που πολύ τα εκτίμησα με το πέρασμα του χρόνου.

Για να έρθω στο trailer και στην εντύπωση που αποκόμισα από αυτό. Η ταινία θα είναι προφανώς άρτια. Οι πρωταγωνιστές εξαιρετικοί και η δράση καταιγιστική. Χαίρομαι, παραδόξως, που αντί του Fu Manchu, ο αρχικακός θα είναι ο Μανδαρίνος. Μετά από εκείνη την απαράδεκτη συμπεριφορά που επεφύλαξαν στο σπουδαίο αυτό χαρακτήρα, στο Iron Man, όπου  Ben Kingsley(καταπληκτικός) έπαιζε έναν Μανδαρίνο ο οποίος ήταν ένας απλός απατεώνας-ηθοποιός, ήρθε η ώρα να εμφανιστεί ο πραγματικός Μανδαρίνος. Είδα κάποιους κακούς σημαντικούς από την ιστορία, πράγμα που επίσης με χαροποίησε.

Έχω κάποιες επιφυλάξεις για την προσέγγιση της ταινίας. Το Shang Chi, δεν είναι υλικό για να γίνει ένα Τίγρης και Δράκος α λα Marvel. Έχει βαρύ υπόβαθρο από πίσω του. Οι εσωτερικές συγκρούσεις του ήρωα είναι σημαντικότερες από τις - χορογραφημένες εξαιρετικά είμαι σίγουρος- συγκρούσεις με τους αντιπάλους του. Το δε "σκοτάδι" της αρχικής ιστορίας θα παραμείνει ή θα υποχωρήσει στην "μανία" που κληροδότησε ο μεγάλος Stan Lee στη Marvel για χιούμορ ακόμα και στα σκοτεινότερα σημεία;

Αυτά τα ολίγα για την ώρα και προσεχώς...περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου