Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Εύγε !

Βιβλίο

https://sputniknews.gr/ellada/202007057740692-ellinas-mathitis-kerdise-to-proto-vraveio-se-pagkosmio-diagonismo-poiisis--/

Ένας Έλληνας μαθητής ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού ποίησης. Ο λόγος για τον 13χρονο Δημοσθένη - Δημήτρη Δεσποτίδη, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Ο 13χρονος Δημοσθένης – Δημήτρης Δεσποτίδης κέρδισε τον παγκόσμια διαγωνισμό ποίησης, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το βρετανικό ίδρυμα «Never Such Innocence».


Ο Έλληνας μαθητής κατάφερε να διακριθεί χάρη στο ποίημα «Inspirational Poem», δηλαδή «ποίημα έμπνευσης», το οποίο του χάρισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Α fight for freedom» (μτφρ. Μάχη για την Ελευθερία) στις ηλικίες 9 έως 14 ετών

Μάλιστα, ο 13χρονος Δημοσθένης – Δημήτρης είχε έντονο ανταγωνισμό, καθώς στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4.000 άτομα από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό θέμα, στο οποίο κλήθηκαν να συναγωνιστούν οι συμμετέχοντες, είχε τίτλο «Impact of Conflict on Communities» (μτφρ. Οι Επιπτώσεις της Σύγκρουσης στις Κοινωνίες), με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μάθαμε μέσω email για το βραβείο και ο Δημοσθένης, όπως κι όλοι μας, χάρηκε πολύ. Αυτό όμως που τον χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι εκπροσώπησε επάξια τη χώρα του. Αισθάνθηκε υπερήφανος ως Έλληνας» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η μητέρα του 13χρονου, Μαργαρίτα Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου