Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

3333 Μογγόλοι μαθητές απαγγέλλουν πατριωτικό ποίημα


theubpost

Σχηματίζοντας τη Μογγολία, 3.333 μαθητές γενικής εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Sukhbaatar στις 5 Απριλίου, για να απαγγείλουν ταυτόχρονα το ποίημα «Ανεξαρτησία» που έγραψε ο D.Purevdorj.

Ο Πρόεδρος της Μογγολίας Kh.Battulga ήρθε για να παρακολουθήσει την απαγγελία των παιδιών ντυμένων με πολύχρωμα deel. Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν πρόβες το ποίημα των 16 στίχων για τρεις μήνες. Οι εκπαιδευτικοί του Complex Oyunii Undraa, που διοργάνωσαν την εκδήλωση, τόνισαν ότι η εκδήλωση δεν είχε καμία σχέση με την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ Guinness και εξήγησε ότι στόχος της ήταν να προωθήσει τον πατριωτισμό μεταξύ των παιδιών και να τους διδάξει την αξία της ανεξαρτησίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Sukhbaatar για συγκεκριμένο σκοπό. Το 2011, στην πλατεία Chinggis 999 παίκτες morin khuur έδωσαν παράσταση σε μια προσπάθεια να εμβαθύνουν το ενδιαφέρον των πολιτών για την εθνική μουσική, ειδικά το morin khuur, και το 2013, 1.000 μαθητές πραγματοποίησαν μια διαδήλωση κατά του καπνίσματος.

Αφού έγραψε το ποίημα «Ανεξαρτησία», στον Ήρωα των Εργατών  και  Συγγραφέα του Λαού  D.Purevdorj απαγορεύτηκε να δημοσιεύσει τα ποιήματα και τα μυθιστορήματά του για τις πατριωτικές του απόψεις, αλλά μετά από αρκετές ένσταση από το Μογγολικό Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα, το ποίημα έγινε δεκτό για κρατικό βραβείο ακολουθώντας την υποστήριξη του κοινού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου